Torben Frydenlund Rasmussen, campingchef hos Camp Hverringe, ønsker at få en turistbus i byen, som skal forene de forskellige attraktioner.

Hos Camp Hverringe Bøgebjerg Strand oplever de at have en del gæster, som er meget interesseret i både kultur og god mad. De ønsker kan man få opfyldt, hvis man tager en tur ind til Kerteminde. Problemet er bare, ifølge campingchefen, at den kollektive trafik er for dårlig. Derfor ønsker han at forbinde byens attraktioner med en turistbus.

– I det materiale, vi producerer, står der en del om det lokale, og hvad man kan opleve i byen. Vi vil gerne have en så bred palette som muligt. Men det nytter jo ikke noget, hvis gæsterne hører om det og så ikke kan komme derud, siger Torben Rasmussen.

Han fortæller, at gæster om aftenen gerne vil ind til Kerteminde og spise, men hvis de skal tage bilen, kan de ikke nyde et glas vin, og så ender det med, at de bliver hjemme.

– Derfor forestiller vi os en bus, som kan fragte gæster rundt i byen, så de ikke selv behøver at køre og på den måde også få dem ud til flere forskellige ting, siger han.

Shuttlebus eller turistbus

Han forestiller sig to mulige løsninger. Den ene kan være en shuttlebus, som skal have udgangspunkt hos Camp Hverringe. Om formiddagen skal bussen fragte gæster ud fra campingpladsen for om aftenen at hente dem hjem igen. Men den løsning skal det kun være, hvis det er Camp Hverringe alene, som skal finansiere projektet. Han ser en anden løsning som mere fordelagtig for byen.

– Det kunne være en decideret turistbus, som skal have base inde i Kerteminde. Og så forestiller jeg mig, at den skal have forskellige ruter, afhængig af, hvor langt man gerne vil ud, og hvad man vil opleve, siger campingchefen.

Han ser det som en god mulighed for at forene Kertemindes attraktioner og synes, at det er noget, byen ikke er god nok til på nuværende tidspunkt.

– Dermed ikke sagt, at folk ikke gør et godt stykke arbejde. Men jeg er sikker på, at det både vil være godt for byen og for gæsterne, forklarer Torben Rasmussen.

Privat finansieret

Hvis det bliver turistbussen, man går videre med, er det Torben Rasmussens bud, at alle de attraktioner, som bussen gør holdt ved, skal spæde til finansieringen.

– Det skal selvfølgelig reguleres efter, hvor stor en aktør man er. Så det bliver fair for alle. Og jeg synes generelt, at vi i byen skal blive bedre til at støtte hinandens produkter. Så jeg er sikker på, at vi på kryds og tværs vil få gavn af sådan en bus siger campingchefen.

Knud Ahrnkiel (DF), formand for Turismeudvalget i Kerteminde kommune, synes, at en turistbus vil være alletiders idé.

– Det er en rigtig god ide. Problemet er bare, hvis kommunen skal være med til at finansiere projektet. Det er der desværre ikke penge til, for så skal vi skære andre steder. Men hvis det kan blive finansieret privat, vil jeg sidde og klappe i mine små hænder, siger Knud Ahrnkiel.

Han mener også, at projektet burde have så stor bevågenhed hos kommunen, at hvis der opstår nogle småproblemer med tilladelse til forskellige ting, så burde kommunen rimelig hurtigt kunne hjælpe til.

Ønsker du at se nærmere på Camp Hverringe, kan du finde campingpladsen her.

Kilde: Fyns Stiftstidende