En stjålet campingvogn er dukket op igen efter tre år – men ejerne må ikke få den.

I januar 2014 købte Morten Jepsen og hans kammerat Kennet Lund en Hobby campingvogn inklusiv fortelt på en auktion.

Og så var planerne for sommerferien på plads, for den skulle tilbringes i campingvognen rundt omkring i Danmark.

Låst op og kørt væk

Campingvognen blev placeret hos Kennet i Rødekro, hvor den skulle opbevares, indtil det blev sæson for det rullende hus.

Uheldigvis nåede Morten og Kennet aldrig at få glæde af vognen, for en måned senere observerede en nabo, at en tysk indregistreret bil kørte ind på Kennets ejendom, låste campingvognen op, bakkede sin bil til og kørte væk med vognen.

– Naboen reagerede ikke, da han troede, det var aftalt, siger Morten Jepsen til Ekstra Bladet

– Da Kennet kommer hjem og ser, den er stjålet, ringer han og anmelder tyveriet med vognens stelnummer, da vi ikke havde fået den indregistreret med nummerplader endnu, siger Morten, der intet ser eller hører til campingvognen – indtil for to måneder siden.

Brugt som fastlæggervogn

– Vi får en opringning af dansk politi, som fortæller, campingvognen er fundet. Den har været brugt som fastliggervogn i Tyskland af tyven, fortæller Morten og fortsætter:

– Tyven solgte vognen til den nuværende ejer, som ikke kun ville bruge den som fastliggervogn men nu vil have den ud at køre. Ved synshallen blev det opdaget, den er meldt stjålet, og den blev konfiskeret, siger Morten, der endelig efter mere end tre år øjner en mulighed for, at han og Kennet kan få deres campingvogn igen.

Men sådan går det ikke.

Ingen hælervare

Sagen har været behandlet af anklagemyndigheden i Flensborg i Tyskland og er nu afsluttet. Den nye ejer – som har købt vognen af tyven – får lov at beholde vognen, da det tyske politi ikke mener, han er hæler, idet vognen ikke er handlet til underpris.

‘Den tyske anklagemyndighed har nu afsluttet sagen vedr. din campingvogn og udfaldet blev, at man i Tyskland ikke vil rejse tiltale mod den person, der har købt den i Tyskland. Man har åbenbart vurderet, at den tyske ejer har erhvervet sig campingvognen til en pris og under omstændigheder, der gør, at han ikke har kunnet vide, at den var stjålet, og derfor er de kommet til den afgørelse’, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i et brev til Morten og Kennet.

Politiet henviser i stedet til, at de to sønderjyder kan forsøge at få vognen tilbage ad den civilretlige vej.

– Men vognen er stadig min, så jeg håber inderligt, der kan komme fokus på det problem, at man bare kan stjæle og sælge videre, siger en slukøret Morten.

Kilde: Ekstra Bladet