Der er mulighed for at spare meget tid på køen til værkstedet eller hos forhandlerne, hvis man allerede nu begynder at gøre klar til sommerens kommen.

Det er ikke ualmindeligt, at de danske campister venter med at rulle campingvognen eller autocamperen frem til det øjeblik, hvor solen for alvor begynder at skinne. Men skal der foretages en grundig klargøring, som også indebærer et smut omkring det lokale værksted eller campingforhandleren, bør man rykke allerede nu.

Autoriseret gastjek minimum hvert andet år

Camping Branchen, der er brancheforening for landets campingforhandlere, anbefaler, at man allerede nu bestiller tid.

“Hvis man eksempelvis skal have foretaget et autoriseret gastjek, som vi anbefaler alle at få gjort minimum hvert andet år, så er det nu, at man skal booke tid. Når sommeren nærmer sig, ser vi desværre ofte, at der bliver fyldt op i kalenderen på værkstedet eller hos forhandleren, og det er træls for campisten, der bare gerne vil på ferie”, siger Jesper Behrensdorff, formand for Camping Branchen.

Tid til snak

Her anbefaler man, at landets campister benytter nogle af de førstkommende helligdage til at få kigget på campingvognen og hurtigt derefter få slået et smut omkring den lokale campingforhandler.

“Det er nu, at der er tid til den grundige snak ude hos forhandlerne, så man kan få den rådgivning, man har brug for og samtidig få efterset de ting, der skal tjekkes løbende”, siger Jesper Behrensdorff og minder samtidig om, at campingsæsonen allerede er i fuld gang, og at de mange helligdage i maj og juni ligger som åbne invitationer til en lille lynferie.

“Helligdagene passer perfekt til campisten, fordi campinglivet er så nemt at arrangere. Det kræver ikke den store planlægning, og det kan sagtens svare sig at tage af sted, selvom det kun er for en enkelt overnatning eller to”.

Montering af gasregulator

Peer Neslein fra Campingferie.dk viser i en video på YouTube, hvordan en gasregulator monteres korrekt. Se videoen ved at klikke på billedet.

Kilde: Camping Branchen