Campinglivet bliver stadig mere populært blandt danskerne, da det giver mulighed for at tage på udflugter, der skaber vidunderlige minder for dig og dine nærmeste. Det kan dog være lidt uoverskueligt at finde ud af, hvad man bør være opmærksom på, når camping-drømmen skal realiseres. Vi har derfor samlet nogle gode råd til dig.

Når du skal ud og købe eksempelvis en campingvogn, skal du overveje, hvorvidt du ønsker en fabriks-ny eller en brugt campingvogn. Der er fordele ved begge valg, men det siger sig selv, at jo nyere campingvognen er, jo dyrere er den også. Ikke alle har derfor lige på stående fod mulighed for at betale kontant, men så kan et campingvogn lån måske være løsningen.

Men lige meget, hvilken løsning der vælges, er her nogle gode råd, når camping-drømmen skal realiseres.

Vær opmærksom på eventuel restgæld

Hvis du vælger at købe en brugt campingvogn, bør du være omhyggelig, når du tjekker campingvognen og dens papirer. Det er vigtigt, at du undersøger om, der er restgæld i campingvognen. Hvis der er det, kan du risikere at overtage gælden, når du køber campingvognen.

Overvej rente og gebyrer

Hvis du overvejer at tage et lån, bør du sammenligne renter og gebyrer for hvert enkelt lån. Når du sammenligner lån, bør du sammenligne dem i forhold til ÅOP (årlige omkostninger i procent), der er alle omkostninger regnet sammen og betegner, hvor meget du reelt kommer til at skulle betale om året. Det gør det nemmere at regne ud, hvor meget du skal afdrage hver måned og hvor meget lånet kommer til at koste fra start til slut.

De fleste forbrugslån kræver desuden et gebyr ved oprettelse af lånet. Disse etableringsgebyrer udgør typisk mellem 1-8% procent af beløbet, du låner.

Vælger du et lån til campingvogn, er det typisk stillet uden sikkerhed, hvilket betyder, at du ikke behøver at stille pant til rådighed for lånet. På den anden side betyder det også, at renten vil være højere, end den er for sikrede lån. Det er derfor fordelagtigt, at du betaler lånet af så hurtigt som muligt, da du på den måde undgår at betale for meget i renteudgifter.

Campingvogn kræver ansvarsforsikring

Som alle andre køretøjer, vil du være forpligtet til at have en ansvarsforsikring til din campingvogn. Du behøver dog ikke nødvendigvis en kaskoforsikring på en brugt campingvogn. Kaskoforsikring er som regel nødvendig til nye campingvogne, da værdien på disse er høj nok til, at det er værd at forsikre. Ved køb af en brugt campingvogn, er der mindre værdi at forsikre og dermed vil en ansvarsforsikring måske være et mere logisk valg.

Husk at tjekke vægten

Bil og campingvogn skal passe sammen, men det handler om meget andet end, hvor meget bilen på papiret må trække. I på papiret kan en bil og en campingvogn passe perfekt sammen på, men i virkelighedens verden, når vognen kommer på vejen, mangler chaufføren af og til harmoni bag rattet pga. en højere vægt end først antaget.

De fleste har naturligvis læst på lektien og tilpasset campingvognen, så bilen og campingvognens vægt passer sammen. Men alligevel kan man blive overrasket over, hvor meget en vogn i virkeligheden vejer, i forhold til hvad man troede. Den højere vægt opstår typisk, når vognen udstyres med komfort-udstyr, som vejer mere, end hvad producenten har oplyst som standard.

God ide at købe CKE-campingpas

CKE-campingpasset er omfattet af en ansvarsforsikring overfor 3. person, såfremt pasindehaveren ikke selv har anden forsikringsmæssig dækning. Forsikringen dækker skader, som man ifølge dansk retspraksis kan drages til ansvar for. Et gyldigt Camping Key Europe-campingpas er gyldigt i alle europæiske lande.

Campingrådet anbefaler, at man er i besiddelse af et gyldigt CKE-campingpas plastikkort, inden man tager til udlandet. Leveringstiden for selve plastikkortet ved online bestillinger er op til 5 dage. Bestil derfor i god tid, så du er sikker på, at det kommer frem til tiden. Du kan købe CKE-campingpasset online via Campingrådet her.

Er du lidt for sent ude, så har du også mulighed for at få et færdigt udprintet CKE-campingpas direkte i hånden på udvalgte danske campingpladser. Campingplads med pasprinter kan findes her.

Vælg en campingplads der passer til dit behov

Ingen campingpladser er ens, da hver campist har et unikt behov, som skal dækkes. Nogen campister har et ønske om fred og ro, så kroppen kan lade op til hverdagen igen banker på, mens andre  gerne vil have, at der er mange aktiviteter for børnene. Nogen vil gerne have hunden med på campingferien, og andre vil gerne bo nær vandet. På Danskecampingpladser.dk kan du finde campingpladser, der tager specifikke hensyn til netop dine behov. Gå selv på opdagelse ved at klikke her.

Kilder: Samlino.dk og DanskeCampingPladser.dk