For nylig var 25 medarbejdere fra bornholmske campingpladser, hoteller og feriecentre på en todages workshop om, hvordan de sikrer gæsterne god hygiejne og godt badevand i bassinerne.

Workshoppen blev afholdt onsdag-torsdag, den 3.-4. maj, hvor campingpladser, hoteller og feriecentre fra hele Bornholm var inviteret med. Interessen for workshoppen var stor, og hurtigt kunne arrangørerne melde fuldt hus, da alle 25 pladser var blevet optaget.

Selvom vi har badevand hele vejen rundt om Bornholm, så er der alligevel brug for svømmebassiner. Og det er vigtigt for gæsterne, at vi har styr på vandkvaliteten”, siger Claus Møller, som ejer Møllers Dueodde Camping. Han var én af initiativtagerne til workshoppen.

God kvalitet og høj hygiejnisk standard

De 25 deltagere fik en introduktion til de mange ting, de skal holde styr på i hverdagen: Bekendtgørelse, vejledning, standard, godkendelser, vandprøver samt masser af udtryk og kemiske begreber.

 “Det kan være svært at overskue, så workshoppen gav en forståelse for reglerne og tips til at sikre god vandkvalitet og en høj hygiejnisk standard i bassiner med stor variation i gæstetallet, fortæller bornholmeren Carsten Larsen, som er formand for Dansk Svømmebadsteknisk Forening.

Fagligt netværk

Det er Lene Bach og Jean Kristensen som underviser hos Dansk Svømmebadsteknisk Forening.

“Noget af det vigtigste er, at der fokuseres på arbejdsrutiner, analyser og teknologier, så gæsterne får en god badeoplevelse – og nøglen til succes er at have styr på teknik, drift og vedligehold i tæt samspil med mennesker”, siger Lene Bach.

Viden om badevand var dog ikke det eneste, deltagerne fik med hjem fra workshoppen.

“Erfaringsudvekslingen og sparring med kollegaer med samme ansvarsområde som en selv, kan være en stor hjælp i hverdagen, så de 25 deltagere fik også fagligt netværk ud af workshoppen”, afslutter Lene Bach.

Foreningen afholdte for nylig en tilsvarende workshop i Fredericia i samarbejde med Campingrådet og hotelorganisationen HORESTA – den kan du læse mere om her.

Kilde: Dansk Svømmebadsteknisk Forening